Българският коментатор на Counter-Strike 2 Теодор "Тedd" Борисов сподели, че вярва, че няколко месеца след излизането на Counter-Strike 2, играта е станала много по-добра, отколкото бе в началото. Същевременно обаче той призна, че въпреки добрата посока, в която развитието на CS2 върви, все още не е убеден, че е готова на 100% за Мейджър турнир, какъвто предстои през март.

"Оптимистично настроен съм. Аз лично се опитах да подходя с една идея повече позитивизъм към CS2 и да не съм черноглед. Минусите бяха там, криитики може да се направят за безброй много неща. Все още има неща, които може да се доошлайфат, има неща, от които хората негодуват. Един от генералните проблеми за CS от много време е наличието на хора, които изпозлват неправомерни софтуери, с които извличат предимство. Мисля, че играта върви в много добра посока, не съм сигурен дали е готова за Мейджър все още, но мисля, че до няколко месеца може да бъде готова на 75%".

Колкото до въпроса колко време ще е необходимо на CS2, за да се превърне в завършен продукт, Борисов смята: "Ако всичко в индустрията замръзне, от Valve биха могли да направят играта много добра до 1 година. Но да не забравяме, че всичко се развива непрестанно. Мисля, че 2-3 години е допустимото за мен, звучи като малко време, но аз съм наистина оптимистно настроен. Много хора мислят, че това е прекалено много и честно казано има много доводи, които да подкрепят тезата им. Вярвам, че над 3 години би било недопустимо CS2 да не бъде готова игра".