Team Vitality се превърна в шампион на последния в историята турнир по Counter-Strike: Global Offensive. В Париж, местният тим триумфира срещу GamerLegion след 2:0.

Изненадващото силно представяне на GL бе много близо до това да се увенчае с грандиозен триумф на BLAST Мейджър турнира на френска земя, но в крайна сметка "пчеличките" се оказаха по-класни и фокусирани.

На Overpass френският тим даде едва 6 рунда на GamerLeagion, като Лотан "Spinx" Гилади и Дан "apEX" Мадесклер завършиха със съответно 24 и 23 убийства.

Втората битка бе по-равностойна. На Nuke след първите 6 рунда, резултатът бе равен. Vitality завърши на Т-страна с пасив от 5:10, но след смяната на ролите Матийо "ZywOo" Ербо и съотброниците му обърнаха съперника си до 16:13 и така си завоюваха 500 хил. долара от наградния фонд.

Най-полезен в битката на Nuke бе именно Ербо с 29 убийства. Освен паричната награда Vitality си осигури и място в ключови турнири като IEM Кьолн 2023 и BLAST Premier World Final 2023. Следващият Мейджър турнир ще се проведе на новата игра на Valve - Counter-Strike 2.

За сребърните медалисти от GamerLegion пък наградата бе на стойност 170 хил. долара.