Team Spirit стана първият полуфиналист на IEM Катовице. CS2 турнирът в Полша с награден фонд 1 млн. долара изправи руския тим в мач срещу FaZe Clan в спор за първото място в група А, в който Spirit се наложи с 2:0. Срещата премина под знака за доминация на едва 17-годишния Данил "donk" Кришковец, който бе абсолютно неудържим и на двете карти.

Първо на Mirage младият руски геймър и съотборниците му спечелиха с 13:10 рунда, обръщайки мача от 0:5. "donk" завърши с 21 убийства, с 1 повече от най-резултатния играч в състава на FaZe - Давид "frozen" Чернански. Проблемите за FaZe Clan обаче тепърва се задълбочиха, след като тимът бе тотално надигран на една от най-силните си карти - Nuke. Spirit даде едва 5 рунда на FaZe, а "donk" бе още по-убедителен, след 27 убийства, с които помете противниците си.

Така Team Spirit се класира директно за полуфинала на IEM Катовице, като ще спечели най-малко 80 хил. долара. От своя страна FaZe остана втори в група А и ще играе срещу третия в група В, в първия плейофен кръг от състезанието в Полша.