Отборът на Team Liquid се класира за финала на CCT Global Finals, след победа с 2:1 над Astralis в полуфинала на онлайн CS2 турнира с награден фонд 500 хил. долара. "Кончетата" се домогнаха до победа на своята карта, Inferno, въпреки че имаха нужда от 2 тайбрека, а изключително впечатление направи играта на Ръсел "Twistzz" ван Дълкен, който завърши с грандиозните 40 убийства. Датският тим бе близо на няколко пъти до това да вземе победата на картата на съперника, но в крайна сметка отстъпи със 17:19 рунда.

В последствие обаче "червените" се наложиха с 13:10 на Nuke и така развръзката бе пратена на класиката Dust II. Интересното е, че отново "Twistzz", както и съотборникът му Кийт "NAF" Маркович бяха най-резултатни, с по 23 убийства на Nuke, но въпреки това тимът им загуби.

На Dust II място за конкуренция нямаше. Лекцията на двамата канадци от отбора на Liquid продължи, а Astralis взе само 3 рунда, преди в крайна сметка да отпадне от турнира. "Червените" си тръгват от състезанието, чието анализаторско студио е в София, с 50 хил. долара, а TL ще играе за голямата награда от 300 хил., срещу победителя от Eternal Fire и GamerLegion.