Световният шампион на Riot по League of Legends, корейският Т1 направи първа крачка и към титлата от Световното първенство по електронни спортове в Саудитска Арабия. Великият "Faker" и съотборниците му спечелиха четвъртфиналния си мач срещу китайския Bilibili Gaming с 2:1.

В първата игра Т1 заложи на много агресивен стил, като включи в композицията цели 3 carry героя. Топ лейнърът "Zeus" игра със Zeri, "Faker" с Corki, а бот лейнърът на отбора "Gumayusi" игра с Kai'Sa.

Bilibili обаче започна много по-добре двубоя и натрупа предимство, което обаче с времето T1 успя да заличи. Стигна се до ключова битка за дракон, която T1 спечели, а след това съумя да довърши играта с победа. Последва отлично представяне от страна на китайския тим, който успя да изравни резултата, след пълна доминация и много впечатляващо представяне от страна на бот лейнъра "Elk".

Така се стигна до решаваща трета игра, която обаче бе много тромава, заради техническите проблеми, които се създадоха в началото. Когато най-сетне битката започна Bilibili взе ранно преимущество в резултата, но T1 Компенсираше това с дракони. В крайна сметка в 23-та минута на играта имаше решаващ епизод (нова битка за дракон), който окончателно наклони везните в полза на Т1 и "Faker".

Така корейският тим се класира за полуфиналите и си гарантира поне 100 хил. долара от наградния фонд на Световното първенство по eSports.