Бившите състезатели на Heroic Мартин "Stavn" Лунд и Якуб "Jabbi" Нигор излязоха със споделена позиция относно трансфера им в CS2 състава на Astralis. Младите състезатели заявяват, че в нито един момент не са инициирали раздялата на Heroic с доскорошния капитан Каспер "cadiaN" Мьолер, и подчертават, че първоначално всички в състава, треньорския екип и ръководството са възнамерявали да продължат своя проект с различен пети състезател от "cadiaN".

Освен това "stavn" и "jabbi" пряко атакуват част от твърденията на Heroic, че те "са щели да преподпишат контрактите си с клуба, ако се стигне до раздяла с Каспер "cadiaN" Мьолер", както и "че са заявили намерението си за общи бъдещи планове с Astralis".

Според съвместното изказване на двамата геймъри техният първи контакт с Astralis е дошъл по-късно и те са останали впечатлени от представения им проект от "червените". В допълнение неяснотите от организационна гледна точка в Heroic са ги накарали да поискат ново бъдеще за себе си, поради което състезателите са провели и разговори с ръководството на Heroic в следствие, на което да се стигне и до финализиране на трансферите им в състава на Astralis.