Соченият за най-голям фаворит за победа в IEM Катовице и водач в световната ранглиста, Team Vitality, отпадна от турнира още преди плейофите. Изненадата за Матийо "ZywOo" Ербо и компания поднесе Heroic, който изхвърли френската организация от състезанието по CS2 в Полша, с награден фонд 1 млн. долара.

Елиминационният двубой от група В започна на картата Mirage, която датският тим избра за първа в мача. Двата отбора спечелиха по 7 рунда СТ-страна и така се стигна до продължения, след 12:12, след които Heroic спечели с 16:13. Нико "nicoodoz" Тамийди завърши с 28 убийства, а 24 добави Рене "TeSeS" Мадсен. Най-резултатен на картата обаче се оказа Шахар "flameZ" Шушан от Vitality с 29 фрага.

23-годишният "TeSeS" пренесе доброто си представяне от Mirage и на Anubis, като датският състезател завърши с 24 убийства на картата, но въпреки това Heroic отстъпи с 11:13 рунда, след като водеше с 10:7 и 11:9.

Така се стигна до решаващата карта - Vertigo. Heroic изигра феноменална Т-страна, като започна със серия от 7:1 рунда и затвори полувремето с преднина от 9:3.

Опрян до стената обаче Vitality показа изключителна класа и дори игра за победата, след като обърна резултата до 12:11 рунда в своя полза, но и тази карта влезе в продължение. Heroic отново се справи по-добре от съперника в допълнителните рундове и триуфира с 16:13, изхвърляйки "пчеличките" от IEM Катовице.

За да достигне до плейофите обаче датският отбор, който сега е под номер 31 в световната ранглиста, се нуждае от още 2 победи, а първият мач, който трябва да вземе е срещу GamerLegion.