Cloud9 стана първият отбор, който се класира за PGL Major Copenhagen 2024 по CS2 в Копенхаген, от втората европейска RMR квалификация. Руските геймъри надделяха с 2:1 победи над Team Vitality и си осигуриха място в датската столица за първия в историята Мейджър турнир по Counter-Strike 2.

Двата отбора бяха с баланс от по 2 победи и 0 загуби, преди прекият сблъсък да отреди кой ще се класира и кой ще продължи борбата си в четвъртия кръг на RMR квалификацията. Срещата започна на картата Overpass. Cloud9 стартира силно с 4 поредни рунда на Т-страна, но след това допусна обрат и полвуремето завърши при 5:7. Много силна СТ-страна от капитана на руснаците Кирил "BoombI4" Михайлов и само 1 рунд за Vitality обаче даде първата победа на C9.

Отговорът на "пчеличките" дойде на Inferno. Израелецът Лотан "Spinx" Гилади изигра отлична игра и със своите 22 фрага бе своеобрзно вдъхновение за френската организация, която спечели с 13:8. Вместо обаче Team Vitality да обърне мача на Anubis - Cloud9 се справи блестящо и след аванс от 8:4 рунда на почивката, нямаше проблеми да завърши мача с успех с 13:5.

Най-резултатен в целия мач бе звездата на тима Денис "electroNic" Шарипов с 47 убийства.

PGL Мейджър турнирът в Копенхаген започва на 17-ти март и ще продължи до края на месеца. Състезанието по CS2 е с награден фонд от 1.25 млн. долара, като шампионът ще завоюва 500 хил.