„Resident Evil 4“ е считана за една от най-добрите игри на всички времена и е може да се играе на повече конзоли от почти всяка друга игра. Сега от японската компания Capcom са готови да предоставят възможността революционната игра на ужасите да се играе и във „VR“. Това ще се случи на 21 октомври тази година.

„Resident Evil 4“ дебютира за първи път на „GameCube“ през 2005 година. В играта на Capcom, които си партнираха с Oculus Studios и Armature Studio, става дума за пътуването на Леон, който има мисия да спаси дъщерята на президента от култ в Европа. А сега играта ще може да бъде възможна за употреба и във „VR“ за първи път.

От Oculus излязоха със съобщение относно тази нова функция:

„Стоейки прави или седнали, играчите ще се насладят на много комфортни възможности. Поддръжката както за телепортация, така и за движение в стаята означава, че можете да изследвате света на играта по ваш собствен начин. Все още ще се движите с помощта на аналоговия стик, но Armature е добавил цяла платформа отгоре на тялото на героя на Леон, за да комбинира интерактивните му движения с две ръце, постигната с контролерите Touch. Оръжията и предметите са преработени като физически обекти, така че можете да ги вземете и да взаимодействате с тях. И накрая, вместо да навигирате в менюто, за да сменяте оръжия, можете да ги грабнете директно от тялото си“.

Трейлър на играта можете да видите в прикаченото видео.