Българският състезател от CS:GO отбора на Team Liquid Алекс "Rainwaker" Петров и съотборниците му надиграха третия в света в момента FaZe Clan с невероятен обрат в среща от група C на турнира BLAST Premier: Fall 2023. Успехът доближи отбора до първото място в групата, както и до виза за BLAST Premier: Fall Final, който ще се състои през ноември, отново в Копенхаген.

Родният стрелец записа 50 убийства във едва втория си официален мач за новия си тим, като бе от изключителна помощ на основните играчи на TL. Иначе срещата започна отлично за Фин "karrigan" Андерсен и компания. С 24 убийства от Ръсел "Twistzz" ван Дълкен FaZe Clan спечели битката на първата карта с 16:11 рунда. Това постави Liquid в сложна ситуация, тъй като Inferno бе именно техен избор и не се разви по план.

На Mirage обаче нещата не просто се обърнаха, а преминаха тотално под диктовката на Петров и съотборниците му. Фантастична CT-страна за момчетата от състава на "Rainwaker" даде предимство от 12:3 рунда.

TL се нуждаеше от още само 4 рунда, които да спечели на Т-страна, но постигна заветния 4-ти едва в последния възможен миг, допускайки FaZе да е на крачка от продълженията. В крайна сметка с 16:14 Liquid прати мача в третата карта, а именно Ancient.

Именно там дойдоха някои от най-силните моменти за 22-годишния български геймър. Алекс записа 18 убийства, а Team Liquid се наложи с 16:8, като отново изгира абсолютно безупречна CT-страна, в която взе 14 от 15-те рунда.

снимка: instagram.com/rainwakercsgo