League of Legends Champions Bulgaria приключи и феновете на четирите най-добри отбора в България (GplayBG, Strictly Taken, iNNERFiRE и Yordle Elite Force) успяха да се насладят на невероятни игри в зала 10 на Кино Арена Запад.

Gplay

Шампионатът започна с двубоя между Gplay.BG и Yordle Elite Force, който бързо завърши с убедителна победа за Gplay.BG с резултат 2:0.

Игрите на Strictly Taken и iNNERFiRE.LoL, бяха по-oспорвани, но въпреки това, и ST успяха да победят с резултат 2:0.

Gplay.BG се представиха безупречно и на финалите срещу Strictly Taken! Единствено ST можеха да им се противопоставят, но техният мид играч GolemPichaga се наложи да бъде сменен точно преди играта им с Gplay.BG. 

Неговият заместник, TheRedValley, се представи достойно, но неговото притеснение, комбинирано с грешките, които допускаше и майсторската игра на опонента му, Shinfel, подсигуриха загубата на мид лейн и в последствие и на трите игри от BO5 формата.

Stage LCB

В последната игра от финалите Gplay.BG решиха да направят нещата малко по-интересни, като заменят Venzer със Александър ”Zing” Ананиев - водещият на GplayTV. Това направи играта по-успорвана, но Gplay.BG все пак доказаха, че са най-добрият български League of Legends отбор и взеха купата на League of Legends Champions Bulgaria!

Шампионатът беше с награден фонд от 3000лв., като отборът на първо място се сдоби с 1500лв., второ с 700лв., а трето и четвърто с по 400лв. Отборът на първо място успя и да си подсигури място за гранд финалите на ESL Southeast Europe Championship сезон 5, който ще се проведе на ON! Fest това лято.

LCB трофеят

Повече информация можете да намерите на официалната страница на събитието. Записи на игрите можете да видите на Facebook страницата или на Twitch канала на ESL България.