Първият отбор, който се класира за големия финал на Световното първенство по League of Legends в Корея е Weibo Gaming. Отборът надделя с 3:2 в първия полуфинал, в изцяло китайския сблъсък срещу Bilibili Gaming. На два пъти BLG успяваше да изравни резултата, но в решаващата пета битка Weibo, който бе 4-та квота на китайския LPL регион, успя да триумфира и да надмогне втория по сила представител на Китай.

Навръх 24-я си рожден ден за най-полезен играч в серията бе избран топ лейнърът на Weibo Gaming Кан "TheShy" Сюн-Лок. Кореецът играе пред феновете в своята родина на много високо ниво от началото на турнира и бе единственият играч, който не е от Китай в мача.

Във финала следващата седмица Weibo ще спори за титлата срещу победителя от двойката между китайския първенец JDG и корейския легендарен T1 със суперзвездата "Faker" в състава. Бот лейнърът на Weibo "Light" пък определи JDG като фаворит в другия полуфинал, заради перфектния синхрон на бот лейн между техните играчи, което според него ще натежи в полза на китайския тим срещу T1.