Най-добрият български състезател по League of Legends Здравец "Hylissang" Гълъбов и съотборниците му от Team Vitality допуснаха първата си загуба в летните плейофи от европейския шампионат LEC. "Пчеличките" бяха победени с 2:1 в серията от втория кръг от Team BDS.

Отборът на българина започна с успех в първата игра и се доближи само на 1 победа от място на крачка от финала, като именно "Hylissang" взе първото убийство в серията със своя Braum. Vitality взе 2 пъти Baron, още преди 30-та минута, което само подчерта доминацията на тима в битката и затвори успеха си за 31 минути, като Гълъбов завърши с 2/1/11.

Във втората игра "Hylissang" бе с Rakan, като Vitality започна изключително агресивно мача и още преди изтичането на 7-та минута вече имаше цели 4 убийства на своята сметка, а българинът бе с 2 асистенции. До 14-та минута "пчеличките" имаха и 2 дракона, но BDS се държеше близо и веднага щом получи възможност да накаже грешка в позиционирането на jungle играча на съперника "Daglas", се възползва. Малко след това Vitality направи тежка тактическа грешка като се опита да вземе Baron, но се провали и това бе началото на края на играта. Мачът приключи в 28-та минута, след pentakill на бот лейнърът на Team BDS Йон "Ice" Сан-Хун, с героя Zeri.

В решаващата игра Vitality започна много по-силно и с ранното предимство, което си осигури, изглеждаше, че е орисан да спечели. Team BDS обаче отново намери перфектната отборна битка, която спечели, а след това с pentakill се отличи и мид лейнърът Илиас "nuc" Бизрикен, който се превърна в MVP на серията.

Така Team Vitality изпусна страхотен шанс да се класира в топ 3 на летните плейофи, като поражението праща тима в долната част на схемата, където загуба ще бъде равносилна на елиминация. Опонент на Здравец "Hylissang" Гълъбов и тима му ще бъде победителят от двойката GIANTX - MAD Lions KOI. Мачът на Vitality е на 6-ти април.