Отборът на G2 Esports разочарова много своите CS привърженици, като загуби още в първия кръг на плейофите на BLAST Premier: World Final и отпадна. "Самураите" отстъпиха с 1:2 пред NAVI, допускайки обрат в резултата. Никола "NiKo" Ковач и компания поведоха в резултата, след като спечелиха на Anubis с 16:13 рунда, след продължения. В редовното време мачът беше абсолютно равностоен и в двете полувремена отборите си разделиха по 6 рунда. След това геймърите от G2 бяха по-точни и победиха, въпреки че с най-много убийства завърши снайперистът на NAVI Игор "w0nderful" Жданов (26), следван от този на "самураите" Иля "m0nesy" Осипов (25).

На Inferno обаче впъреки че започна с 5:0 G2 на успя да победи и резултатът бе изравнен след 13:11 в полза на NAVI. Този път другият украински геймър в тима Валерий "b1t" Ваховский бе с топ резултат - 22 убийства.

Така се стигна до решаващата Nuke, където всички предполагаха, че G2 ще има преимущество. Нищо подобно не се случи. Лекция на Михай "iM" Иван и 24 убийства от румънеца подпечатаха триумфа на NAVI след 13:6.

Легендарната украинска организация се класира за полуфиналите в Абу Даби, като в спор за място на финала NAVI ще спори в Етихад Арена с Team Vitality.