Тайсън "TenZ" Нго се е състезавал на най-високо ниво както в Counter-Strike, така и във VALORANT eSports, и в свой стрийм разкри, че намира играта на Valve за по-забавна.

Звездата на Sentinels потопи пръсти в дебата Counter-Strike срещу VALORANT, след като отговори на въпрос в чата в Twitch за предпочитанията си между CS2 и заглавието на Riot Games.

"Мисля, че CS2 е по-забавна лично за мен. Харесват ми механиките на CS и имах чувството, че всеки ден можеш да станеш по-добър в нещо механично. И това беше наистина привлекателен аспект на играта", каза TenZ в предаване на живо на 8 май. Популярният стриймър добави, че "по принцип всичко от механична гледна точка" е по-добро в Counter-Strike в сравнение с VALORANT.

"Случайните убийства [в Counter-Strike] са много по-малко. През цялото ми време, докато играех CS, за да се шлифовам и да стана професионален играч, вероятно съм получавал бягащ или скачащ хедшот по-малко пъти, отколкото в една-единствена игра на VALORANT през живота си", обясни "TenZ".

Победителят във VCT Masters Мадрид също така даде на VALORANT някои точки за това, че позволява на играчите да "разгърнат" своята креативност във VALORANT с определени агенти и композиции от агенти, докато в Counter-Strike креативността е свързана с димни състави.

TenZ започна кариерата си в електронните спортове в CS:GO през 2017 г. и подписа с Cloud9 като изгряваща звезда през 2019 г., преди да се оттегли, за да стане един от първите професионални играчи на VALORANT през 2020 г. Във VALORANT "TenZ" е спечелил две титли VCT Masters и се състезава за една от най-популярните организации - Sentinels.