Плейофите на летния дял от сезона в корейското първенство по League of Legends - LCK, предстоят. За финалните елиминационни битки за лятото се класираха шестте най-добри от елитната десетка на страната, като първите 2 ще пропуснат първия кръг и ще стартира участието си, директно от втория кръг на плейофите. В редовния сезон над всички бе Gen.G, с баланс 17 победи и само 1 загуба, а втори остана Hanwha Life Esports с 14-4.

В първия кръг двойките мачове са както следва: DPlus KIA (трети от редовния сезон) срещу BNK FearX (шести) и Т1 (четвърти) срещу KT Rolster (пети). Предимството на Gen.G и първата позиция на "златните" е, че след мачовете от първия кръг, тимът ще избере съперника си от победителите, а другият тим отива като съперник на Hanwha.

Всички мачове в плейофите са във формат до 3 победи от 5 карти, а наградният фонд е на стойност 375 млн. вона (малко над 250 хил. евро). Двубоите стартират на 23-ти август, а финалът е на 8-ми септември, като шампионът се класира за Световното първенство по LOL.