Центърът на клуба от НХЛ Вашингтон - Александър Овечкин, и легендата на хокея на лед Уейн Грецки завършиха наравно в два мача на симулатора NHL 20, като мачовете се играха онлайн между двамата. 

Битката беше наречена в тиутър-профила на Грецки "Великият срещу Великата 8-ца" и се състоя в нощта на сряда срещу четвъртък.

Овечкин игра със своя си отбор, за който и се състезава - Вашингтон Кепитърс.- Грецки пък избра Едмънтън Ойлърс. 

В първият мач Грецки спечели срещата с 5:4 след продължение, а вторият мач беше прекратен при резултат 4:1 във втория период и се реши победата да бъде присъдена на руснака.

След края на срещата Великият Грецки благодари на руския си партньор в онлайн-мача: "Беше много весело и забавно! Отлична игра, Ови, благодаря ти!."

Руснакът не му остана длъжен и също отговори в социалните мрежи: Невероятно беше да прекараме заедно няколко часа с теб и твоите момчета! Не ги сменяйте, те са отлични играчи. Огромно благодаря на феновете за подкрепата и се надявам, че скоро ще се видим", отговори Овечкин.

Инициатор за този онлайн-сблъсък беше Грецки, който видял в инстаграм как Овечкин играе у дома със сина си. Канадският номер 1 е играл за Едмънтън, където прави и името си на най-добър за всички времена, а също така за Лос Анджелис, Сейнт Луис и Ню Йорк Рейнджърс.

Първенството на НХЛ е спряно заради пандемията от коронавирус и все още не е ясно кога и как ще бъде подновено, като вървят и преговори за преформатиране на сезона.