Team Vitality спечели CS:GO трофея от IEM Rio 2023, след като на финала "пчеличките" надвиха Heroic с 2:0. На избраната от френския клуб карта Vertigo нещата стартираха отлично за него и Матийо "ZywOo" Ербо и компания бързо изградиха аванс от 7:1. Последва обаче впечатляващ отговор от Heroic, който съкрати пасива си на почивката до само 1 рунд, а след това спечели пистолетния рунд на Т-страна и поведе с 11:9. Това обаче бе и повратната точка в борбата за надмощие, а Vitality и конкретно Емил "Magisk" Реиф изиграха силна защита и спечелиха с 16:13.

Последва битката на Inferno. Heroic нямаше отговор за доброто представяне на СТ-страна от Vitality и на почивката датчаните губеха с 5:10. След смяната на ролите пък "ZywOo" и Дан "apEX" Мадесклер заиграха още по-впечатляващо, като те завършиха със съответно 23 и 22 убийства и бяха в основата за триумфа с 16:12 рунда.

Vitality спечели 100 хил. долара от наградния фонд на турнира и си осигури квота за престижния IEM Кьолн, където вече си гарантираха участие още FaZe Clan и G2 Esports.