Създателите на League of Legends, Riot Games, предприеха сериозни в американското първенство, LCS, като за следващия сезон броят участници ще бъде намален от 10 на 8 тима. Ръководството е постигнало договорка с отборите на Golden Guardians и Evil Geniuses да напуснат местата си в най-силния LOL турнир в Северна Америка, при това без никой да ги замени.

Според президента на eSports операциите на Riot, Джон Нийдъм, промяната ще позволи много по-лесното преструктуриране на първенството и оптимизацията му за бъдещето. Същевременно решението влиза в сила сега, за да може досегашните състезатели на Golden Guardians и Evil Geniuses да имат време да намерят следващите организации, за които да играят.

По традиция в света на League of Legends, след края на Световното първенство, което тази година постави и рекорди по гледаемост, предстои период на трансфери, защото и договорите на състезателите обикновено са до края на месец ноември.

"Изказваме големи благодарности на GG и EG, два отбора, донесли много спомени на феновете на LCS. Засега не можем да дискутираме подробни детайли, но ще го направим колкото се може по-скоро и колкото се може по-често. В началото на 2024-та ще очертаем и подробната, дългосрочна стратегия за развитието на LCS и цялостния eSports в League of Legends", се казва още в обръщението от Riot Games.