През годините ръководството на G2 Esports много пъти е шокирало света на електронните спортове и привържениците на CS2 отбора. И сега отново "не разочарова". След раздялата с Расмус "HooXi" Нилсен бе обявен новият капитан на отбора и това е полската легенда Януш "Snax" Погоржелски. 31-годишният ветеран се превърна в голямо име на CS сцената в периода 2010-2014, като спечели втория CS:GO Мейджър с екипа на Virtus.pro, когато бе съотборник с настоящия треньор на G2 Виктор "TaZ" Войтас.

Именно това предизвика и множество негативни реакции от страна на феновете, като някои от тях дори стигнаха до това да определят вземането на решения в тима като "комедия". Все пак има и такива, които опитват да защитят "TaZ", но провалът с краткия повторен престой на Неманя "nexa" Исакович, не помага. Според някои привърженици "TaZ" фаворизира познатите си, а други са силно скептични, доколко треньорът ще забележи талант, който си заслужава да бъде привлечен.

Така или иначе едно е ясно. Голямата звезда Никола "NiKo" Ковач няма да бъде лидер на тима, въпреки че се справи успешно с тази задача, когато G2 триумфира на IEM Далас. А дали "Snax" ще се справи с лидерските задачи в отбора (към които през годините оставаха сериозни съмнения) ще стане ясно съвсем скоро, тъй като G2 Esports ще участва на Световното първенство по eSports в Саудитска Арабия.