В последните 4 мача за разпределение на плейофните места на Световното първенство по Dota 2 в Сиатъл, САЩ, станахме свидетели на нови внушителни изненади. Сред тях бе и фактът, че действащия шампион на The International Tundra Esports загуби с категоричното 0:2 от nouns. Европейският тим не успя да се справи с нетрадиоционния подход на американците, които са сочени за сериозен аутсайдер на първенството. Така тимът, собственост на Върджил ван Дайк, ще трябва да защитава титлата си от TI 2022, като стартира плейофите от долната част на схемата и няма право на грешка в мачовете си.

В серията си руските тимове BetBoom Team и 9Pandas, демонстрираха за пореден път, че двата отбора се познават отлично, но въпреки това всички очакваха победа за "пандите". Вместо това BetBoom срази съперника си в първата игра, но последва отлично представяне от Глеб "kiyotaka" Зирянов и Роман "RAMZES666" Кушнарев, които износиха втората и третата игра за своя тим.

В последната серия от деня пък Entity нямаше отговор на разнообразния подход на Azure Ray и също загуби. AR контролираше методично развоя на събитията в първата игра и спечели след близо час, а във втората динамита бе много по-голяма и тимът свали времето си за постигане на победата почти двойно.

В четвъртата среща от вчера очаквано LGD надигра с 2:0 Keyd Stars. Плейофите на Световното по Dota 2 в САЩ започват на 20-ти октомври с мачa от горната част на схемата между Team Spirit и Virtus.pro.