FaZe Clan не успя да постигне своят петдесети трофей на Counter-Strike сцената. Във финала на BLAST Premier: World Final в Абу Даби, тимът загуби с 0:2 от Team Vitality, който повтори успеха си от ноември BLAST: Fall Final срещу същия съперник.

Срещата се разви отлично за "пчеличките", които поведоха в резултата, след убедителна игра на Inferno. Матийо "ZywOo" Ербо записа 17 убийства, за успеха с 13:5 рунда, а 16 добави израелецът Шахар "flameZ" Шушан. За FaZe 3-ма души се отличиха с по 13 фрага: капитанът Фин "karrigan" Андерсен, снайперистът Хелвийс "broky" Саукантс и заместникът на голямата звезда "Twistzz" Давид "frozen" Чернански.

В Етихад Арена "ZywOo" продължи с доминацията и на Nuke, където Vitality се наложи с 13:7 рунда. Френският звезден снайперист добави 21 убийства към актива си и освен, че донесе победата на своя тим се превърна и в MVP на турнира. 23-годишният геймър и съотобрниците му спечелиха 500 хил. долара от наградния фонд от 1 млн. долара и завършват 2023-та с нов трофей за организацията в ерата на CS2.

Към списъка с трофеи за годината за "пчеличките" трябва да добавим и победите в CS:GO на IEM Рио, единственият BLAST Мейджър турнир за годината в Париж, както и титлата от Gamers8 в Саудитска Арабия.