Първият Мейджър шампион в историята на Counter-Strike 2, NAVI, се превърна и в световен шампион в играта. Украинската организация спечели финала срещу G2 в Саудитска Арабия, където в момента се провежда Световното първенство по eSports. NAVI спечели трофея, а заедно с него и 400 хил. долара от наградния фонд.

Мачът започна на картата Ancient, на която двата отбора си размениха по едно полувреме при резултат 8:4 рунда. В тайбрека обаче NAVI се пропука и "самураите" поведоха, след 16:14. Най-резултатен на картата беше новият състезател на G2 Марио "malbsMd" Самоя. 21-годишният гватемалски геймър завърши с 25 убийства. Заедно с него лидер за тима си бе и звездата Никола "NiKo" Ковач, който също приключи картата с 25 фрага.

Отговорът на NAVI дойде на картата Nuke. Първото полувреме бе равностойно и завърши при 6:6, но NAVI изигра перфектна СТ-страна и спечели 7 поредни рунда, за да изравни резултата и да прати развръзката на третата карта - Inferno. Валери "b1t" Ваховский, който завърши със 17 убийства на Nuke, продължи да съсипва съперниците си от G2 и в последната битка, като с 19 убийства помогна за триумфа с 13:6 рунда и крайната победа.

За G2 Esports остава сребърният медал от турнира в Рияд, както и чек на стойност 175 хил. долара.