Това е историята на 26-годишния Том Келси. Той е от Линкълн, Англия и вече е сред утвърдените имена в света на стрийминга, които нямат нужда от друга работа, а са превърнали хобито си да играят компютърни игри, в професия. Том започва да се занимава с разработваната от Sports Interactive поредица Football Manager, докато е студент в Нотингам Трент Юнивърсити, а в своя YouTube канал сега публикува по около 3 видеа седмично, които са достатъчни да генерират около милион гледания на месец.

"С това, че каналът ми стана по-популярен и повече хора започнаха да го гледат, се появи възможността да печеля пари от рекламите, които те виждаха. Изведнъж се зароди идеята един ден това да се превърне в пълноценната ми работа", споделя Келси пред Би Би Си.

Така през август 2022-ра той напуска своето работно място в общината в Линкълншър, за да отдаде повече време на мечтата си. "Парите, които си изкарвам сега са два пъти повече, в сравнение с времето преди да имам YouTube канала. Но най-хубавото е, че сам съм си шеф, не работя за никого и сам правя изборите си. Лесно мога да прекарам 50-60 часа на седмица, играейки Football Manager. На някои хора ще им се стори странно, но за мен е същинска мечта."

В момента каналът на Том Келси има над 100 хил. последователя, а той разкрива, че бройката расте всеки месец и ще се опита да поддържа този вид кариера за себе си, колкото се може по-дълго време.