Mercedes-Benz обяви партньорство с най-голямата организация за елeктронни спортове - ЕSL. 

Автомобилният гигант ще бъде основен спонсор на няколко турнира, организирани от ЕSL, първият от които е ESL One Hamburg 2017, мега турнир по Dota 2 с награден фонд от $1,000,000. 

"Щастливи сме да бъдем партньори на водеща автомобилна марка като Mercedes-Benz” - сподели Ралф Райхарт, CEO на ESL - Това партньорство представлява важна стъпка не само за нас, но за цялата esports индустрия. То ще ни позволи да открием нови интересни възможности за мобилност на феновете и играчите от цял свят, да развием електронните спортове заедно и да достигнем следващото ниво.”

източник: ESL

Д-р Дженс Тиймър, вицепрезидент на маркетинг отдела в Mercedes-Benz, заяви “Нашата отдаденост към развитието на спорта в цял свят ни позволява да отговорим на разнообразните интереси на потребителите. Като марка, ние поддържаме близък контакт с клиентите си, изграждаме отношение и се стараем да станем желана част от техния живот. От известно време следим изключително бързо разрастващата се esports индустрия и силно вярваме, че това стратегическо партньорство ще бъде успешно допълнение към спортове, които вече спонсорираме и ще ни позволи да създадем контакт с много интересна нова група потребители.”

ESL One Hamburg 2017 ще се проведе на 28 и 29 октомври в Barclaycard Arena в Хамбург, Германия. Осем от най-добрите Dota 2 отбори в света ще вземат участие, като техните имена предстои да бъдат обявени. След като Иван “МinD_ContRoL” Иванов и Team Liquid спечелиха The International 2017 и 11 милиона долара, се очаква те да са един от поканените отбори. Турнирът в Хамбург ще носи и точки за класиране на The International 2018.