KOI на българския VALORANT състезател Беркант "Wolfen" Джошкун загуби първия си шанс за класиране на VCT Champions - своеобразното световно първенство по VALORANT, в Лос Анджелис, САЩ. Испанската организация, собственост на Жерар Пике, допусна поражение с 0:2 от друг испански клуб, Giants, на крачка от големия финал на последния европейски квалификационен турнир, EMEA Last Chance Qualifier.

Битакта на първата карта Haven бе много равностойна, като след редовните 24 рунда резултатът беше 12:12. За съжаление на българския стрелец, съперниците му показаха по-добра концентрация и още при първите 2 допълнителни рунда, затвориха картата с 14:12.

"Гигантите" обаче бяха много по-категорични на втората карта Pearl. Там Джошкун и съотборниците му загубиха първата част с 5:7 рунда, но не успяха да спечелят нито веднъж повече и отстъпиха с 5:13.

Не всичко е загубено обаче, утре KOI ще играе срещу Natus Vincere в долната част на схемата, а победа срещу украинската организация ще означава, че за първи път в историята България има представител на VCT Champions. Двата отбора играха вчера, а KOI бе повече от категоричен при триумфа си с 2:0, така че шанс за "Wolfen" и компания има и то не малък.