Капитанът на FaZe Clan Фин "karrigan" Андерсен взе участие в студийната програма на Мейджър турнира по CS2, след инфарктната победа на неговия тим срещу Team Spirit с 2:1 в четвъртфиналната фаза. Датският лидер остана силно впечатлен от играта и на двата тима.

"След Nuke с "rain" бяхме отвън на въздух и просто започнахме да се смеем. Понякога в играта просто трябва да уважиш класата и уменията в сървъра. Имахме добри моменти и в един момент от някой ъгъл ме свалят с 1 патрон. И просто си казваш "Уау". По мое мнение нивото, което показахме беше като за голям финал. Мисля, че двата отбора се предизвикаха един друг, можеше да спечелим много по-спокойно, но няма да е победа за FaZe, ако не е спечелена така. Много съм горд с момчетата, върнахме се срещу отбор, който съвсем скоро ни разгроми. Имаше много психологическа тежест, защото нямахме спечелена карта срещу тях", разказа Андерсен пред анализаторите.

karrigan rain

източник: Филип Станчев

С голямо уважение и респект към представянето на Team Spirit "karrigan" продължи:

"Видяхме много високо ниво и от двата тима. Мисля, че това е един от най-трудните четвъртфинали. И въпреки това някак си не стигнахме отвъд финала, това само показва колко много умения имаше вложени в мача. За мен това е най-добрият четвъртфинал, в който съм играл, като ниво. Двата отбора се срещнаха и направихме нещо повече от игра. Това беше лично, беше изпълнено с обрати, по някакъв начин можеш да кажеш, че за нас цел номер едно бе да сме сигурни, че Spirit няма да е номер 1 в света и че ние имаме необходимото ниво да бъдем на върха."

Андерсен говори и за подготовката на тима си на картата Vertigo, която FaZe игра за първи път на толкова високо ниво в турнир, коментирайки думите на съотборника си Давид "frozen" Чернански, че изобщо не са тренирали Vertigo:

"Мога да съм луд понякога, но не чак толкова. Заложихме на силните си страни, бях изненадан, че Spirit остави Vertigo, защото те ни показват много, че са винаги много подготвен отбор. Те влязоха на сляпо и в първите рундове се видя. Ние реагирахме добре, следвахме ритъма, аз нямам чак толкова много опит на Vertigo като лидер, но мисля, че се опитах да правя отигравания, които знам, че ще сработят. "frozen" говори за импровизация в конкретен момент, защото понякога има ситуации, които не можеш да тренираш и да подготвиш."