Team Vitalty отпадна от IEM Сидни - първия елитен CS2 турнир. "Пчеличките" допуснаха обрат в елиминационен мач от група срещу FaZe Clan, след като спечелиха Overpass с 16:14 рунда, но загубиха своята карта Inferno, с 10:13 и решаващата Nuke с 9:13.

На Overpass израелецът Лотан "Spinx" Гилади изигра фантастични минути и поведе Team Vitaltiy към успеха, завършвайки с 30 убийства. От другата страна латвийският снайперист на FaZe Хелвийс "broky" Саукантс бе над всички с 31, но това не бе достатъчно, че FaZe да спечели избора си на карта и последният в историята Мейджър шампион на CS:GO дръпна напред.

На Inferno обаче "кланът" демонстрира отлична игра и изравни резултата, след силно представяне на Ръсел "Twistzz" ван Дълкем, който приключи с 20 убийства, колкото имаше и звездата на френския тим Матийо "ZywOo" Ербо.

На решаващата карта Nuke, изглеждаше, че Vitality ще спечели лесно, след като поведе с 8:1 рунда. FaZe Clan обаче влезе в удивителна серия и направи сензационен обрат, печелейки 11 поредни рунда, за да стигне до мач пойнт. В крайна сметка обратът бе завършен и така FaZe Clan продлъжава към следващия в долната част на схемата на група А, където ще стреля срещу NAVI. Победителят в този мач ще се доближи на 1 успех от плейофите на IEM Сидни, а загубилият - отпада. Срещата е утре.