Поредният гейминг обзор на седмицата е тук.

Авторът на VBOX7 joXnka ще ви разкаже най-интересното от света на гейминга и интерактивните развлечения от изминалата седмица.

Огромната част от новините тази седмица се въртяха около новата конзола на нинтендо - полу-портативния Switch. От началната обявена цена от 299 долара през всичките солени допълнителни аксесоари, та чак през списъка от заглавия които ще излезнат заедно със самото устройство, нинтендо определено бяха най-одумваната фирма в бранша тази седмица. С новата конзола ще можете да се сдобиете през март, а някои от лоунч заглавията са, разбира се, The Legend of Zelda - Breath of the Wild, Ultra Street Fighter 2, Steep, Skyrim, както и доста други класики и римейкове.

Слухове, че взаимоотношенията между Платинум Геймс и Майкрософт не са безупречни имаше, но тоталното отменяне на играта им - Scalebound дойде като изненада за всички ни. Third Person Xbox One ексклузив-а се очертаваше като едно от най-очакваните заглавия за конзолата и много хора са силно разочаровани от този минус в предстоящите заглавия за майкрософтското устройство. От гиганта обаче успокояват, че със заглавия като Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2 и Sea of Thieves на хоризонта, феновете няма от какво да се притесняват. Дано са прави.

Шоуто за потребителска електроника, което отразихме в предната емисия, не успя да остане без джепчийска изцепка. По думите на Razer, "Два прототипа" са изчезнали от щанда им към края на изложението. По време на събитието от компанията промотираха прототипи на тримониторния си лаптоп - Project Valerie и системата си за периферна визуализация Project Ariana, така че надали става дума за нещо друго. От Razer казват "Гледаме на кражбите и ако е релевантно в случая на индустриалния шпионаж много сериозно. Според нас това е измама и не е нещо което одобряваме. Санкциите за подобно престъпление са особено строги така че очевидно отговорниците не са били особено умни."
В нов кратък трейлър от Ubisoft подразника с поредната бета на For Honor която ще продължи от 26-ти до 29-ти този месец. Съдейки по факта че в почти всяка емисия споменаваме по нещо за така очаквания third person симулатор на убийства чрез хладно оръжие, може да сте сигурни, че нищо не може да помрачи вълнението ни относно приближаващата релийс дата на свети валентин. Добре де, почти нищо, защото освен за поредната бета, тази седмица научихме и подробностите около различните версии на играта, като бонусите в Златното издание за съжаление варират между такива с Pay-to-Win миризма и основно тривиални козметики. За щастие вшлемовете от колекционерското издание си остават метал ас фък.
Миналата седмица за първи път от две годишното си съществуване играчите на Elite: Dangerous се сблъскаха с извънземна раса. Потребителите на космическата епопея преживяха едно незабравимо приключение в Първия контакт. От това да бъдат издърпани от хипер-скок, което до момента се смяташе за невъзможно, през това всичките им системи да бъдат изключени, до близката среща от третия вид приключваща с предаване на кодиран сигнал и бягство от системата. Това е ингейм събитие, който всеки фен на космическите симулатори би искал да преживее. Мистерията поднесена от Frontier Developments успя да запали любопитството както на нови играчи така и на старите ветерани. Радваме се че игри като Elite: Dangerous, Star Citizen, че дори и непретенциозната Astroneer успяват да покажат повече характер от No Man's Sky в амбициите си да реалзиират наистина качествени космически симулации. 

Дори да не сте чували за The Behemoth, със сигурност сте се сблъсквали с някоя от цветните им игри. Alien Hominid от ерата на PlayStation2 и Xbox Live Arcade, Castle Crashers - която със сигурност е част от Steam библиотеката на мнозина от вас, както и чудатото кооперативно платформърче Battleblock Theater. Бехемота се завръща и макар и разпознаваемия визуален стил да е на лице жанра този път е сравнително кежуъл походова ролева игра. Pit People е вече в early access програмата на Steam, и можете да я играете паралелно с разработката й. Стампър ТВ познат като разказвача в Battleblock Theater се завръща и това само по себе си според нас оправдава етиката от 15 евро. Въпреки на моменти простоватите си геймплей механики, ако сте се харесали някоя от предните игри на компанията, в Pit People ще намерите от същото, а това е само началото на разработката й.

Тази седмица имаме времето да ви напомним и за качествени електронни спортове. Очевидната препоръка е да прегледате прясно приключилите турнири по Dota2, CS:GO, StarCraft 2 и HearthStone от супер престижния World Electronic Sports Games провел се този weekend, тъй като повечето от най-изявените играчи и отбори в света участваха в надпреварата. Също така бихме искали да насочим вниманието ви към StarCraft Brood War в лицето на t който върви към своя край като след броени дни, на 17ти в полу-финала очакваме мач от най-старото дерби в електронния спорт - Flash срещу Jaedong. Настръхваме не само от мисълта за сблъсъка а и как Brood War успява да е релевантна почти 20 години след издаването си. Разбира се и StarCraft 2 лигата е в разгара си, като GSL Code S мачове и групи от най-тежък калибър ще продължат да ни радват до финалите си към края на Март.

Оригиналния Ghost in the Shell аниме филм от 1995 ще бъде пускан в 110 кина в САЩ, като част от маркетинговата кампания на Lionsgate за игралния филм, който бе потвърден за 31ви Март тази година. За щастие прожекции ще има както с японско аудио и английски субтитри, така и с английски дублаж. Това е добър начин феновете на поредицата да се подготвят за Холивудската адаптация, чийто продуценти дръзко застават зад сорс материала, като избора им да го припомнят на феновете месец преди излзиането й вещае, че са уверени в това колко добре са уловили есенцията на Ghost in the Shell. Разбира се феновете на класиката намериха и поводи за недоволство. Избора на Скарлет Йохансон за главната роля предизвика вълна от онлайн протести и поредното повдигане на въпроса за Whitewashing в Холивуд, или с други думи тенденцията бели актьори да играят ролите на различни енически групи, в конкретния случай - Протагониста Мейджър която от самата манга е видимо с азиатски черти. За щастие след посещение на снимачната площадка, режисьора Мамору Оши сподели положителното си мнение за филма и избора на Скарлет за ролята. Авторитета му в индустрията успя да върне надеждата на феновете, че филма няма да е поредната съкровена класика обречена на посредствена адаптация. За себе си ще можем да разберем в края на месец Март.

Вчера започна преизлъчването на оригиналните епизоди на Samurai Jack по Adult Swim блока на Cartoon Network, които ще доведът до 5тия и последен сезон на анимацията излизащ по-късно тази година. Създателят на сериала Геннадий Тартаковски сподели, че този сезон ще е много по-драматичен и че действието в него ще се развие известно време след събитията в края на последния - излъчен в далечната 2004. От малкото налична информация разбираме, че историята ще е съсредоточена върху това как Джак намира своето изкупление след като е загубил пътя си. Всяка клетка от деведесетарските ни тела крещи от нетърпение да се потопим отново в чудатия свят на тази класика, запечатана в детствата на мнозина от нас.