G2 Esports надигра тотално FaZe Clan в среща на два от топ тимовете в световния CS:GO. Двубоят между двете организации от група В на IEM Кьолн 2023 бе със залог класиране за плейофите в LANXESS Aрена, а "самураите" триумфираха с 2:0. Действащия шампион на турнира в Кьолн срещна изключително сериозни проблеми на първата карта, Inferno, на която G2 даде едва 4 рунда на FaZe. Впечатляваща игра регистрира лидера на G2 Esports Расмус "НooXi" Нилсен, който завърши с 18 убийства, най-много от целия си тим. От FaZe Clan пък нито един от петицата не успя да запише двуцифрен брой фрагове, въпреки наличието на звезди като "ropz" и "Twistzz".

Изборът на FaZe Clan бе за битка на Ancient. И там нещата за състава на Фин "karrigan" Андерсен обаче не се развиха добре. Датският лидер и съотборниците му изиграха слаба СТ-страна, която загубиха с 5:10 рунда. Въпреки че "кланът" стопи пасива си, последва нова силна серия на G2, вдъхновена от Неманя "HuNter-" Ковач и Иля "m0nesy" Осипов, които завършиха с по 30 фрага, за крайното 16:12 и 2:0.

Така G2 Esports се класира за плейофите, но ще играе срещу Team Vitality в спор за място директно на полуфинал на IEM Кьолн, докато FaZe се нуждае от 2 поредни победи, за да се класира за плейофите. Първият мач по пътя на изкуплението за международната петица ще бъде срещу NAVI или OG.