G2 Esports постигна втората си победа в Challenger фазата на Мейджър турнира по CS:GO в Париж, Франция. "NiKo" и компания надделяха над Complexity с 16:9 на картата Inferno и вече са на крачка от Legends фазата на последния Мейджър по CS:GO. Неудържим на картата бе руснакът-вундеркинд Иля "m0NESY" Осипов, който завърши с внушителните 34 убийства. Едва преди седмица Осипов навърши 18 години, но вече е утвърдено име в професионалния CS и всички очакват той да бъде един от най-добрите изобщо в историята на шутъра.

С победи продължиха представянето си и отборите на ENCE и FaZe Clan. В скандинавското дерби от втория кръг по швейцарската система финландският ENCE победи шведите от Ninjas in Pyjamas с 16:9 на Vertigo. Павле "maden" Бошкович завърши с 24 убийства за победителите, а ENCE спечели 8 поредни рунда на СТ-страна, за да триумфира в мача. От своя страна FaZe Clan се наложи над paiN с 16:12. Робин "ropz" Коол изведе своя тим до успеха на картата Nuke с 24 убийства срещу бразилците.

Триумфално продължи и Apeks, който не даде нито рунд на Greyhound Gaming и го срази с 16:0 на Mirage. Това бе историческо постижение, Apeks стана едва вторият тим (след Astralis на два пъти) в историята на Мейджърите по CS:GO, който взима карта без нито един загубен рунд.