Световното първенство по електронни спортове в Рияд, Саудитска Арабия достигна до своя ключов момент в битката за трофея в дисциплината Counter-Strike 2. В среща за трофея и 400 хил. долара от наградния фонд тази вече един срещу друг излизат тимовете на G2 Esports и NAVI.

"Самураите" достигнаха до големия финал след победи над руснаците от Team Spirit и Virtus.pro на четвъртфинал и полуфинал, а в предварителната фаза G2 спечели мача си с The MongolZ. Досега в Саудитска Арабия геймърите, предвождани от звездите Иля "m0nesy" Осипов и Никола "NiKo" Ковач загубиха само една карта, като отстъпиха на Team Spirit на четвъртфинал, и то след продължения.

От своя страна NAVI също може да се похвали със само 1 загубена карта в три мача. Украинската организация отстрани FURIA в предварителния етап на турнира, а след това победи последователно FaZe Clan и MOUZ, съответно с 2:0 и 2:1.

За последен път двата отбора се изправиха един срещу друг на полуфинала на първия CS2 Мейджър в историята, като NAVI се наложи с 2:1, а в последствие вдигна и титлата след успех над FaZe.