Един от най-силните отбори след преминаването от CS:GO на CS2, FaZe Clan, започна с победа представянето си в групите на BLAST Premier: Fall Final. "Кланът" спечели с 2:0 срещу Ninjas In Pyjamas, след страхотна игра на Vertigo (13:6) и Nuke (13:9).

С най-много убийства срещу "нинджите" завърши Ръсел "Twistzz" ван Дълкен, 37, с което той за пореден път затвърди силната форма, в която се намира той индивидуално, но и тимът, регистрирал 16-та поредна победа във всички турнири. Продължават спекулациите около това дали канадецът ще продължи да играе за FaZe Clan или ще се завърне в Team Liquid, където промените не спират.

twistzz

източник: Gulliver/GettyImages

С успеха си FaZe е на крачка от това да се класира директно за полуфиналите на турнира, с награден фонд 425 хил. долара, като в спор за първото място в група А ще спори с победителя от двойката Cloud9 - NAVI. Украинската организация ще бъде без своята звезда Олександър "s1mple" Косталиев, който изпусна първия CS2 турнир, а освен това пропусна и групите на миналогодишното издание на BLAST Premier: Fall Groups.

s1mple csgo navi

източник: Gulliver/GettyImages

Загубилият мача тим от двойката C9 - NAVI ще играе срещу NIP за оставане в турнира.