FaZe Clan стана първият финалист в CS2 турнира IEM Катовице, след победа с 2:0 в полуфиналната фаза над MOUZ. Двубоят започна на една от любимите карти на FaZe - Nuke, като тиъмт започна ударно с 5 спечелени рунда от първите 6 на Т-страна. Картата приключи без каквато и да е интрига, с 13:3 рунда в полза на FaZе, а над всички бяха Робин "ropz" Коол и Давид "frozen" Чернански, с по 16 убийства.

На Ancient нещата отново не тръгнаха по добър начин за MOUZ. "Мишоците" изоставаха с 0:8 рунда, а след това пасивът стана 2:11. Тогава дойдоха много добрите минути за 17-годишния Джими "Jimpphat" Сало, който записа 17 фрага на СТ-страна и общо 22 в картата, с което бе близо до това да прати картата в продължения. Уви, нито неговите усилия, нито тези на Адам "torzsi" Торзаш, които допринесоха за още 24 убийства за тима. MOUZ загуби с 11:13 рунда, след чудовищно добрата игра на Ховар "rain" Нигор и неговите 30 фрага за FaZe.

Така в неделя "кланът" ще се бори за голямата награда от IEM Катовице от 400 хил. долара, докато MOUZ си тръгва от Полша с 80 хил.