Състезателите на FaZe Clan спечелиха елиминационния си мач в група А на IEM Сидни 2023, срещу GamerLegion и успяха да се класират за плейофите на първия голям турнир по Counter-Strike 2. След като тимът загуби първата си среща в групата, се нуждаеше от 3 поредни победи, за да се класира за четвъртфиналите на шампионата, и след добро представяне срещу GL, успя.

На първата карта, Ancient, в предводител на FaZe се превърна снайперистът на отбора "broky", който завърши с 25 убийства за успеха с 13:11 рунда. Капитанът на отбора Фин "karrigan" Андерсен добави 18.

На Inferno обаче GamerLegion показа много по-добро лице, като успя да спечели с 13:7. Над всички бе датчанинът Фредерик "acoR" Гилдстранд с 23 убийства, а отново "broky" и "karrigan" бяха с най-много убийства за FaZe.

Картата, която реши кой ще отиде на плейофите и кой си отива вкъщи беше Nuke. FaZe започна слабо, като изоставаше с 1:5, но след това обърна нещата и даде само още рунд на съперника, преди да затвори мача, след 13:6. И тук латвийският снайперист на състава Хелвийс "broky" Саукантс демонстрира изключителна форма с 21 убийства, което прати FaZe Clan на плейофите в Австралия, където ще срещне загубилия в срещата от група В между ENCE и G2 Esports.