Най-известният футболен симулатор в света се завръща със своето ново издание – FIFA 23 ще бъде достъпна за потребителите на 30-ти септември. Още на 27-ми пък геймърите ще могат да си купят Ultimate Edition версията.

За първи път в историята на играта редом до звездата на обложката ще има и жена. Избраните от EA Sports са двама от най-добрите нападатели на ПСЖ и Челси през миналия сезон: Килиан Мбапе и Сам Кър, която 20 гола в 20 мача в английската елитна лига.

Това ще бъде последната година, в която играта носи името FIFA – заради края на партньорството между световната футболна централа и EA Sports, следващото издание ще носи името EA Sports FC.

В тазгодишното издание на FIFA още повече реализъм ще носи технологията HyperMotion 2, благодарение на която ще има хиляди нови подобрения в движението на играчите.

Във FIFA 23 освен възможност да играем както досега в мъжките първенства, ще получим и шанс да използваме дамските тимове на клубно ниво, а не както бе досега само с национални отбори.