Олександър "s1mple" Костилиев се завърна към професионалния Counter-Strike. Украинската легенда на гейминга и електронните спортове записа своя дебют в CS2, като той игра за Team Falcons в първия кръг на BLAST Premier: Spring Showdown. "Соколите" обаче се провалиха в задачата си да преодолеят шведския Metizport, въпреки че започнаха двубоя с победа. "s1mple", който е под наем в арабския тим от NAVI, и съотборниците му започнаха с успех с 13:9 на Mirage, като над всички бе Емил "Magisk" Реиф с 23 убийства, а самият Костилиев добави 14.

Отговорът на Metizport обаче бе изключително решителен. 13:4 на Overpass за шведите, като единствено "s1mple" се представи що-годе добре и завърши с нови 14 убийства, което бе поне с 5 повече от всеки негов съотборник. Така двубоят трябваше да бъде решен на Vertigo. Любопитно е, че това бе едва вторият официален двубой на "s1mple" на тази карта, като първият бе преди 5 години.

Началото там бе много силно за Metizport, като авансът на скандинавците бе от 7:2 рунда. В последствие предвождани от "adamb" те триумфираха с 13:11 рунда и елиминираха арабския отбор от турнира, чийто финалисти ще се класират за BLAST Spring Final. В 1/4 финалите Metizport ще играе срещу победителя от двойката Monte срещу Imperial.