Турският Eternal Fire и датският Heroic се класираха за груповата фаза на IEM Катовице 2024. Двата отбора преодоляха успешно Play-In фазата на състезанието по Counter-Strike 2 в Полша, с награден фонд 1 млн. долара.

В първия кръг геймърите от южната ни съседка надиграха руснаците от BetBoom Team с безпощадното 13:1 рунда на картата Nuke. С по 15 убийства завършиха Али Хайдар "Wicadia" Ялчън и Бура "Calyx" Аркън.

Във втория квалификационен кръг Eternal Fire се изправи срещу поляците от Rebels, които надвиха Cloud9. Двубоят беше във формат до 2 победи от 3 карти, а турците го затвориха с 13:4 и 13:9, съответно на Inferno и Mirage. Отново "Wicadia" изигра чудесен мач, с 31 фрага в рамките на двете карти а същия брой убийства постигна и Йозгюр "woxic" Екер. С победата Eternal Fire си осигури завършек минимум в топ 16.

Място, редом до 8-те тима, които започват директно от груповата фаза, вече има и Heroic.

Тимът спечели датското дерби с Astralis с 13:11 рунда на картата Mirage. За "червените" Якуб "jabbi" Нигор показа чудесна форма с 24 убийства, но те не бяха достатъчни за триумф и "героите" спечелиха играта и стигнаха до мач срещу BIG за директно класиране. Този двубой Heroic спечели с 2:1, след 13:8, 7:13 и 13:7, съответно на картите Nuke, Vertigo и Anubis. Над всички с 52 убийства за победата бе Нико "nicoodoz" Тамиди. Мачовете в групите започват на 3-ти февруари, а плейофите на 9-ти.