Коментаторът на едно от най-големите заглавия в eSprots средите, Counter-Strike 2, Матийо "Maniac" Кикерез използва социалната мрежа, за да отрече обвиненията в сексуално посегателство, насочени към него от множество жени.

Фрийланс журналистката Хана Мари заяви, че по време на вечер след CS събитие, е била "опипвана" от "Maniac", въпреки че е демонстрирала категорчино, че случващото се, не ѝ е приятно. В момента върви официално разследване, а Мари твърди, че е публикувала своето признание, за да "предпази други жени в eSports среди от поведението" на бившия играч и треньор.

В свой отговор "Maniac" твърди, че има драстично различаващи се спомени от случката. Той подчертава, че не смята "че сексуално посегателство е имало" и описва своята версия на историята като цитира кога е пристигнал на събитието и други аргументи в своя защита.

Все пак Кикерез заяви, че засега сам излиза от позицията на коментатор и анализатор на мачовете от ESL Pro League по CS2, за да не разсейва зрителите и да не пречи на продукцията.

След неговата публикация обаче се появи още едно мнение в подкрепа на думите на Мари - в случая това направи водещата Дейзи Пауърс.