Intel и ESL се подготвят за най-голямото събитие в календара за електронни спортове през 2018, което ще се проведе в Катовице, Полша. Spodek Arena,  както и намиращият се в съседство Международен конферентен център, отново ще бъдат домакини на две от най-престижните esport състезания в света - ESL One Katowice (през 24-25 февруари), което се осъществява в партньорство с Intel, както и Intel Extreme Masters World Championship Katowice, което ще се проведе между 2 и 4 март. За победата и големия награден фонд ще се борят най-добрите играчи по Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) и StarCraft II.

Най-голямото изложение за електронни спортове - IEM Expo, също се завръща в Катовице и ще даде възможност на посетителите да се запознаят с последните технологии и тенденции в гейминга. IEM Expo ще се разгърне на 8000 квадратни метра, 3 сцени за esport състезания, зоната на Intel Experience, както и обособен бизнес център.

ESL Катовице 2018

източник: Gulliver/Getty Images

Турнирът ESL One Katowice, който се осъществява в партньорство с Intel, ще бъде първото по рода си международно събитие за Dota 2 в Полша, както и първия Major Dota 2 турнир на полска територия. Шестнайсете най-добри отбора от цял свят, които ще бъдат избрани чрез квалификации в 6 региона, ще се борят за част от наградния фонд на стойност $1,000,000, както и 1 500 точки за Dota 2 Pro Circuit 2017-2018. Турнирът, който ще се разгърне в рамките на 6 дни, ще има своя гранд финал на голямата сцена на Spodek Arena на 24-25 февруари, 2018 г.

Големите финали на IEM Katowice през 2018 г., част от най-престижната турнирна серия, ще са и най-грандиозното събитие в историята на IEM. В рамките на Intel Extreme Masters World Championship Katowice отново ще бъдат излъчени шампионите на CS:GO и StarCraft II, като състезанията ще продължат в рамките на 6 дни, а плейофите за двете титли ще се състоят между 2 и 4 март, 2018. Шестнайсетее най-добри CS:GO отбори ще се борят за награден фонд от $500,000 на голмата сцена на Spodek Arena. Най-добрите играчи на Star Craft пък ще имат възможност да спечелят част от наградния фонд на стойност $250,000 в най-престижният турнир за играта, който е извън сериите на StarCraft II World Championship. Победителят от турнира ще се заслужи и място в глобалните финали на WCS.

IEM Katowice е седмото събитие от сериите Intel Grand Slam, на което ще бъде дадена бонус награда от $1,000,000 за първия CS:GO отбор, който спечели четири от последните десет DreamHack или ESL събития. Отборите FazeClan, G2 и SK Gaming ще са част от състезателите в Intel Grand Slam, като всеки отбор вече има една Grand Slam точка за този сезон.

Четвъртото издание на IEM Expo ще приветства някои от най-добрите марки от esport индустрията, технологични компании и влиятелни личности. Събитието ще има и 3 сцени за електронни спортове, на които ще се играят игри, които не са част от турнирите на главната сцена. Не трябва да забравяме и Intel Experience зоната, в която ще бъдат демонстрирани най-новите технологии и гейминг оборудване, в и която посетителите ще могат да изпробват най-новите новите игри, хардуер и VR технологии. IEM Expo ще предостави и възможност за b2b срещу между представители от индустрията.

Билетите за ESL One Katowicel, Intel Extreme Masters Katowice World Championship и IEM Expo ще могат да бъдат закупени от Ticketmaster. Очаквайте допълнителна информация за програмата, впечатления на посетителите от предишни събития и графици на турнирите на intelextrememasters.com, както и в Twitter и Facebook.