Новосформираната CS:GO петица на Entropiq, която включва в състава си Благой "oxygeN" Димитров допусна поражение в първия си мач в този състав. В чешко дерби тимът отстъпи в първия кръг на квалификациите за Thunderpick World Championship с 1:2 пред Team Sampi, който е собственост на футболиста на италианския Каляри, Якуб Янкто.

Еntropiq започна силно на Overpass и поведе с 4:1 рунда, но след това словашките геймъри от Sampi бяха непоклатими и спечелиха първата част с 8:7. Въпреки че тимът на "oxygeN" спечели и втория пистолетен рунд, в крайна сметка българинът и съотборниците му загубиха първата карта с 11:16. Димитров записа 9 убийства.

Последва Inferno, където наблюдавахме пълен формат от 30 рунда. С много силна игра на съотборника на Димитров в OG Academy Макс "marix" Кюгенерм Entropiq спечели с 16:14, а "oxygeN" регистрира 16 убийства този път. За съжаление на решаващата Ancient момчетата от Sampi дадоха едва 3 рунда на своите опоненти и се класираха за втория кръг на квалификацията.

В турнира продължава родният 500, който утре ще научи опонента си в следващата фаза на битката.