EDward Gaming се наложи над Team Heretics в 5-мапово шоу, което превърна китайския тим в новия Световен шампион по VALORANT! Китайската организация победи с 3:2 във финала в Инчеон, Южна Корея и спечели 1 млн. долара от общия награден фонд на турнира.

Двубоят започна с победа за Team Heretics, който триумфира с 13:6 рунда на Haven. След това обаче китайските геймъри набраха скорост и бързо изравниха серията до 1:1, след 13:4 на Sunset. EDG дори осъществи обрат, след като победи и на следващата карта, Lotus с 13:9 рунда.

Така вероятността да видим първия азиатски тим, който вдига трофея от VALORANT Champions бе още по-голяма. Team Heretics обаче запази хладнокръвие и след няколко ключови отигравания, тимът от Европа спечели с 13:11 рунда на Bind, а това значеше само едно. Финалът бе пратен в решаващ дуел, в случая на Abyss.

Там EDG отново се показа като по-ефективният от двата тима и след триумф с 13:9 рунда, китайският тим стана първия шампион на световните финали по VALORANT от най-големия континент на планетата.

В MVP на състезанието в Корея пък се превърна 20-годишният Джън "ZmjjKK" Йонкан. Във финала той счупи рекорда за най-много убийства в рамките на серия от 5 игри, като завърши с цели 111.