League of Legends в Северна и Южна Америка ще бъде много различен, спрямо досегашната си история. Още през юни три от регионалните първенства на двата континента - LCS, LLA и CBLOL обявиха, че за сезон 2025, те ще се обединят в обща панамериканска лига, която ще работи с две конференции.

За да се случи това обаче лигата на Северна Америка - LCS, трябваше да редуцира структурата си до 6 отбора. Точно преди началото на сезон 2024 Golden Guardians и Evil Geniuses обявиха, че напускат и така от 10 лигата бе свита до 8 участника.

Сега, според репортажите на един от най-запознатите журналисти с LCS, Травис Гафърд, NRG и Immortals също ще се разделят с елитния League of Legends в Америка. NRG се завърна в играта през 2023-та като спечели летния сплит и се класира за Световното първенство, където стигна чак до четвъртфиналите.

От своя страна Immortals е организация, която е част от LCS от много години, но стигна до Worlds само веднъж - през 2017-та. От Riot Games и двете организации все още не са коментирали информацията, която Гафърд публикува, но ако се счете, че тя е истина, то тогава отборите от LCS в новата панамериканска лига са: 100 Thieves, Cloud9, Dignitas, FlyQuest, Shopify Rebellion и Team Liquid.