Една от легендите на американския League of Legends "Doublelift" постави край на своята професионална кариера - отново. Бившият бот лейнър на Counter Logic Gaming, TSM и още много отбори разкри решението си с видео, публикувано в социалните мрежи, чрез което обяснява и причините за вземането му.

"Това е решение, от което няма да се откажа, няма да се промени", започва бот лейнърът. Като основа за решението да се откаже да преследва мечтата си да се превърне в Световен шампион по League of Legends американецът посочва промените, които континенталния турнир търпи: "Заради преструктурирането на LCS и свиването на бюджетите, мечтата ми да спечеля Worlds вече е много далеч. Няма много отбори, които са готови да инвестират пари, а това значи, че няма и много конкуренция", като добави, че въпреки голямото си желание да постигне успех на международната сцена, той все пак трябва да се съобразява и с останалите ангажименти в живота си.

По-рано, през 2020-та, "Doublelift" бе прекъснал кариерата си, но след около 2 години се завърна към професионалния гейминг, като стриймърът споделя, че тогавашното му решение винаги е било планирано да бъде последвано от завръщане в игра.