Селекцията на Цървена Звезда приключи участието си в силния международен турнир по League of Legends - EMEA Masters, безславно. Сръбският гранд с 2-ма българи (Александър Димитров и Хрисимир Попов) загуби и четвъртата си среща и така с 4 поражения и без нито една победа, Звезда приключи участие в европейския турнир.

В мача си за оцеляване Цървена Звезда се изправи срещу нидерландския mCon Esports, който също нямаше право на грешка, тъй като бе допуснал 3 поражения до момента на битката. За съжаление на Александър "Avarice" Димитров и Хрисимир "6ax" Попов, тимът им отстъпи с 1:2 победи в серията.

Добрата новина за българския LOL от вчера е свързана с представянето на Мирослав "Spooky" Гочев и Entropiq. Чешкият отбор на българския jungle играч е само на 1 победа от класиране за плейофите. Ramboot с Димитър "LeBron" Костадинов и Михаил "twohoyrz" Петков пък вече са с баланс от 2 победи и 2 загуби и имат сериозни шансове да се класират напред, а GTZ Esprort със Симар "FrostSize" Нашидов избегна елиминацията, като спечели първата си победа в груповата фаза.

Двубоите от 5-ти кръг са днес.