Американците от Cloud9 успяха да спечелят четвъртия сезон на ЕSL Pro League след оспорван финал срещу SK Gaming късно снощи. 

Финалите на лигата по Counter-Strike: Global Offensive се играха пред пълните трибуни на стадион Ginásio do Ibirapuera в Сао Пауло, но дори и подкрепата на бразилските фенове не стигна на местните любимци SK Gaming да защитят титлата си от Сезон 3. Cloud9 победиха на финала с 2:1 карти и спечелиха първи голям трофей за Северна Америка от години насам.

Отборът на Cluod9 триумфира

източник: HLTV

Самият финал беше изпълнен с емоции и обрати. На първата карта (Оverpass) американците спечелиха първата половина с 13:2, но, въпреки огромния дефицит, бразилците се върнаха в играта и след продължение успяха да спечелят картата с резултат 17:19. На следващите две карти (Mirage и Dust2) обаче Cloud9 доминираха от начало до край, печелейки ги съответно 16:6 и 16:5. Така освен купата те прибраха и $200,000.

Този триумф на Cloud9 беше неочакван за специалистите, тъй като отборите от Северна Америка генерално се считат за по-слаби от тези в Европа. Cloud9 обаче опровергаха това твърдение, доминирайки, както в редовния сезон (25 победи - 1 загуба), така и на финалите, където се справиха с отбори като Ninjas in Pyjamas, Team Dignitas и mousesports, преди да победят и големия фаворит SK Gaming.

За успеха на тима допринесе много играта на Тимъти “autimatic” Та, който е и най-новото попълнение в състава. Младият американец беше определен и за MVP (Най-ценен играч) на ESL Pro League от сайта hltv.org.

Ето и крайното класиране:

източник: ESL