Отброът на Цървена Звезда започна с поражение сезона в балканското първенство по League of Legends. Тимът, в който 4-ма от петимата състезатели са българи остави добри впечатления, но не съумя да спечели срещу SPIKE Syndicate. Срещата беше последна в програмата на първия кръг на редовния сезон и продължи над 35 минути, в голяма част от които Звезда имаше предимство.

Срещата започна отлично за jungle играча Веселин "hatred" Попов, а в последствие с много добри действия се отличи и бот лейнъра ни Александър "Avarice" Димитров. Решаващият мача момент дойде, когато българските геймъри се впуснаха в битка за ключовия си 4-ти дракон. Те успяха да си го осигурят, но цели 4-ма играчи от отбора бяха убити срещу само 1 от SPIKE, а след това и "hatred" бе свален, докато се опитваше да бави съперниците си. Така не остана кой да брани базата на българските състезатели и победата отиде на името на SPIKE, който наказа една от малката, ако не и единствената неточност в играта на Звезда.

Следващата среща за българското каре е срещу Cyber Wolves днес, който загуби служебно първия си двубой, тъй като липсваше пети човек в тима.