Българските геймъри на силния международен турнир по League of Legends - EMEA Masters са застрашени от това да намалеят от шестима на трима. Отборът на Цървена Звезда, в който имаме 2-ма представители в лицето на Александър "Avarice" Димитров и Хрисимир "6ax" Попов, допусна 3-та загуба и е вече само на 1 поражение от отпадането. По-рано днес Звезда отстъпи на Ramboot, където също имаме 2-ма състезатели - Димитър "LeBron" Костадинов и Михаил "twohoyrz" Петков. За испанския тим това бе първа победа в груповата фаза, но положението му също не е добро, тъй като има 2 загуби.

Пред отпадане е и Симар "FrostSize" Нашидов от състава на GTZ Esports. Той и съотоборниците му загубиха от тима на немския футболен гигант Шалке 04. При ново поражение мид лейнърът от България и отборът му отпадат.

Така с най-добро представяне продължава да е Мирослав "Spooky" Гочев. Entropiq и българският jungle играч спечелиха срещу Back2TheGame и вече имат 2 победи и 1 загуба, като се нуждаят от още 2 успеха, за класиране на плейофите.