Българин ще участва в затворената квалификация за първия Мейджър турнир по Counter-Strike 2. Благой "oxygeN" Димитров и съставът на Entropiq си осигуриха място в топ 4 на първата европейска отворена квалификация и по този начин си спечелиха квота за следващия етап по пътя към PGL Копенхаген 2024.

След като достигна до втория ден на квалификацията Entropiq се нуждаеше от 4 победи, за да си осигури място на полуфиналите и съответно да се доближи с една стъпка до шампионата в Дания. Българинът и съотборниците му бяха безпогрешни в срещите с The Witchers, Come on now dawg и ENEIDA, като така достигнаха до топ 8. Именно там дойде единствената лоша новина, свързана с българския CS от днес, защото  в този етап Благой Димитров и тимът му се изправиха срещу друг българин - Цветелин "CeRq" Димитров и BLEED Esports.

Entropiq се наложи с 13:8 на Mirage и 13:11 на Ancient и така вече е на две крачки от Мейджър турнира. За да се класира за него трябва да преодолее затворената квалификация, а след това и RMR квалификацията.

За съжаление другите българи, участвали в първата отворена квалификация, отпаднаха доста по-рано, но "CeRq" и останалите ни геймъри имат още 3 отворени квалификации, в които да опитат да стигнат до следващия етап по пътя към Копенхаген.