Шампионът по League of Legends в A1 Gaming League за 2021-ва година, Breathe Your Last Breath, започна много уверено пътя си към финалите за новия сезон в най-голямата лига за електронни спортове в България. BYLB спечели първата от общо 6 отворени квалификации, за които може да се запише всеки желаещ, и завърши на трето място във втората. По този начин отборът има събранни 16 квалификационни точки, с което оглавява списъка от отбори, които се борят за място във финалната осмица.

До края на квалификациите има още 4 турнира, след края на които 8-те отбора, спечелили най-много квалификационни точки, ще спорят за голямата награда в последния уикенд на януари, на стойност 5 хил. лв. Втората квалификация бе спечелена от тима на  "Burzi kostenurki". Според правилата на квалификациите всеки победител печели 10 точки, финалистът в нея 8, а третите и четвъртите съответно 6 и 4. Отпадналите на четвъртфинал в квалификациите печелят 2 точки.

На второ място във временното класиране след BYLB е тимът на "Оркестър Орех", който е с 14, а трети са "костенурките" с 10. Един от традиционно добрите отбори на A1 Gaming League през годините - Definitely Not Washed Up, е 4-ти с 8т.

Победителят във всяка от квалификациите ще спечели 300 лв., като в предстоящия уикенд (13-14 януари) са турнири номер 3 и 4. Най-големият LoL турнир в България за eSports продължава да се развива всяка година, благодарение на партньорите си, които демонстрират своята подкрепа към българския гейминг, като благодарение на тях и наградните фондове на шампионатите в A1 Gaming League, нарастват.